Edu-Campus CONCORDIA

Edu-Campus CONCORDIA este un program educațional implementat de Orgnizația Umanitară CONCORDIA, organizație neguvernamentală internațională, independentă, dedicată sprijinirii copiilor, tinerilor și familiilor aflate în nevoie, spre o viață mai independentă și mai responsabilă.

EDU-CAMPUS CONCORDIA este un exemplu inovator, unic în România, care oferă servicii de educație și formare pentru copiii și tinerii proveniți din medii vulnerabile. Modelul educațional pe care îl implementăm se bazează pe o abordare holistică ce include și planul social, emoțional, intervenții personalizate în acord cu nevoile și dorințele elevilor și tinerilor.

Școala de Meserii CONCORDIA oferă oportunități inclusive de formare profesională și orientare în carieră pentru 40 de tineri anual. Scopul proiectului este de a garanta accesul tinerilor din medii dezavantajate la educație și formare profesională de calitate și de a dezvolta abilitățile necesare unui trai independent.

Deviza noastră: Aici fiecare contează!

Istoric

Povestea locului în care se află acum Edu-Campus începe în anul 2001 când lângă orașul Ploiești s-a înființat CONCORDIA Orașul Copiilor (C.O.C.), un loc primitor unde au locuit inițial 84 de copii în 7 case de tip familial.

Pentru că am observat în timp că integrarea socială și profesională a tinerilor care părăseau centrele de plasament era anevoioasă, viitorul tinerilor ”dincolo de porți” fiind unul greu, în anul 2010 am înființat Școala de Meserii în imediata apropiere a caselor din C.O.C. Pregătind tinerii pentru 5 specializări (brutar, ospătar, bucătar, tâmplar și lucrător în cultura plantelor), încă de la început această școală a urmărit reintegrarea socială a copiilor și dezvoltarea aptitudinilor acestora de a-și construi un trai independent. Ulterior, în anul 2021 s-a luat decizia de a nu mai organiza cursul de tâmplar, întrucât acesta nu răspundea foarte bine nevoilor tinerilor, dat fiind gradul ridicat de complexitate și nevoia de timp mai îndelungat de formare.

Funcționând într-o clădire nouă, casa ABRAHAM, Școala de Meserii este dotată cu ateliere de practică, locuri de cazare pentru tineri care provin din sistemul de protecție socială și diverse săli pentru desfășurarea cursurilor și activităților.

Doi ani mai târziu, în martie 2011, a fost inaugurată lângă C.O.C. și Brutăria CONCORDIA, care primește în practică elevii Școlii de Meserii de la atelierul de brutărie.

Și pentru că suntem atenți mereu la nevoile beneficiarilor noștri, după ani în care am înțeles din ce în ce mai bine care sunt problemele cu care se confruntă atunci când sunt pe cont propriu, în anul 2021 suntem pregătiți să deschidem în cadrul campusului primul centru de tranzit Concordia cu administrare privată din zonă. Scopul acestuia este de a oferi suport tinerilor care finalizează cursurile școlii de meserii și nu sunt pregătiți în totalitate să facă pasul spre independență.

Model Educațional

Școala de Meserii CONCORDIA nu este doar o școală în care ajutăm tinerii din medii defavorizate să primească o diplomă profesională în cele patru specializări: brutar, bucătar, ospătar şi lucrător în cultura plantelor. Este mult mai mult! Este un loc în care tinerii sunt ascultați și valorizați, sunt îndrumați cu înțelegere și empatie spre a deveni independenți și responsabili. Pentru că suntem un campus incluziv, în funcție de nevoi, suntem deschiși să primim și tineri care nu provin din sistemul de protecție socială, fără însă ca aceștia să beneficieze de serviciile de cazare.

Modelul educațional include intervenție pe plan social, emoțional și profesional în lucrul cu tinerii, învățarea practică a unei meserii, consilierea tinerilor pentru a-și găsi și susține un loc de muncă și o locuință, deprinderea unor abilități necesare oricărui adult independent și responsabil. Astfel, educația profesională este completată prin concepte educaționale precum Școala pentru viațăManagementul de Caz sau Job Coaching.

Cursurile organizate de Școala de Meserii CONCORDIA pun mare accent pe formarea practică, 75% reprezentând pregătire practică și 25% teorie, iar la finalul programului care durează 10 luni, absolvenţii primesc o diplomă recunoscută de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale (fostul ANC) și în Uniunea Europeană.

Echipa

Christian Estermann

Director Edu-Campus

Albert Cufner

Coordonator Administrativ Edu-Campus

Ramona Vasiloae Năstăsache

Coordonator Programe Educaționale Scoala de Meserii

Cristina Pîrvan

Coordonator Proiect

Diana Bohîlțea

Asistent Social

Asistent Social Școala de Meserii

Concordia pentru mine înseamnă locul…

Bădicu Cristina Adina

Functionar Administrativ

Petrache Nicolae

Instructor formare curs brutar (maistru brutar)

Oprișan Mariana

Instructor formare curs brutar (maistru patiser)

Instructor formare curs brutar (maistru patiser)

M-a inspirat unul dintre “crezurile” CONCORDIA:…

Maier Egger Manuel

Formator curs bucătar

Formator curs bucătar

Acum 5 ani!…

Constantin Mădalina

Bucătar

Daniela Berezoiu

Asistent formator cursuri bucătărie

Asistent formator cursuri bucătărie

Pentru mine, Concordia reprezinta…

Chetreanu Diana

Inginer horticol - Formator curs lucrător în cultura plantelor

Formator curs lucrător în cultura plantelor

M-am alăturat echipei Concordia – Școala de Meserii în 2016…

Dobre Livia

Formator curs ospătar

Costi Tamaș

Asistent formator cursuri ospatarie

Gabriela Tudor

Formator educație financiară și Job Coach

Mugur Sescu

Consilier vocațional

Consilier Vocațional

Sunt în Concordia de 14 ani…

Ana Maria Isbășoiu

Psiholog

Psiholog

Spontaneitate, creativitate și…

Iuliana Panait

Asistent Medical și Formator Școala pentru Viață

Olivia Ionescu

Pedagog social și Formator

Boțoc Ovidiu-Gabriel

Pedagog social de weekend

Beatrice Popa

Asistent Formator Ospătărie

Asistent Formator Ospătărie

Sunt în Concordia de un an și…

Vasilica Ion

Pedagog Social

Constantinescu Elena

Pedagog Social

Pedagog Social

Locul care îmi place cel mai mult din campus este foișorul, acolo …

Nicolae Anca Elena

Educator de Weekend

David Valeria

Supraveghetor

Păcuraru Rodica

Supraveghetor

Diana Lemnaru

Formator arte plastice

Bica Gheorghe

Lăcatuș mecanic

Marius Iordache

Șofer

Mariaș Laurențiu Robert

Ingrijitor spatii verzi

Felicia Owusu-Bonsu

Formator voluntar limba engleză
Image of Mihaela Burtel

Mihaela Burtel

Pedagog Social

Pedagog Social