Ana Maria Isbășoiu – Psiholog

1. Ce reprezintă pentru tine munca la CONCORDIA?

AM: Spontaneitate, creativitate și multă emoție.

2. Cum ai descrie atmosfera din campus? Cu ce culoare o poți asocia și de ce?

AM: O paletă cu multe nuanțe de verde care diferă de la o zi la alta. Uneori mai calde, alteori mai reci, mai luminoase sau mai întunecoase, jucăușe sau serioase… și verde pentru că e complex, dinamic și plin de viață.

3. Ce parte a muncii tale îți place cel mai mult?

AM: Îmi plac momentele în care mă întâlnesc cu tinerii în Campus și îi pot observa cum se manifestă în realitatea pură, cum relaționează între ei, cum preferă să își petreacă micile pauze, pur și simplu care e ritmul zilei de azi pentru fiecare în parte…pentru că în cabinet fiecare om își aduce cu sine, mai degrabă, realitatea personală. Și este foarte interesant să compari și să îmbini cele două perspective. E mult mai complet.

4.  Ce carte ai recomanda unui prieten și de ce?

AM: Omul in cautarea sensului vietii de Viktor Frankl, pentru modul extrem de intim și de realist prin care ne aduce în straturi mai profunde ale existenței.

5. Cum te relaxezi după o zi încărcată la serviciu?

AM: Mă opresc, mă observ și încerc să îmi dau seama de ce am nevoie. Iar asta diferă de la o zi la alta și depinde dacă oboseala mi-a afectat sau nu și corpul. Dacă da, clar am nevoie să mă odihnesc- la propriu. Dacă nu, vorbesc cu cineva apropiat despre cum mă simt, iar dacă și ceilalți sunt obosiți, mă retrag, îmi observ gândurile, mă rog sau creez ceva. Bineînțeles, aici am vorbit de zile ideale, pentru că mai am și eu perioade în care îmi îngrop oboseala în activități superficiale, cum ar fi statul excesiv pe telefon.

6. Spune-ne ceva despre tine care nu multe persoane îl cunosc.

AM: Imi place foarte mult să cânt, simt că muzica face parte din viața mea dintotdeauna, primele amintiri legate de asta avându-le de la 2-3 ani.

Întrebări fulger:

7.  Mare sau munte?

AM: Dimineața să mă trezesc la munte, să admir peisajul și să respir aer curat, la apus sa fiu la mare, mai exact în apă.

8. Frute sau legume?

AM: Legume (în special coapte).

9. Super-puterea ta?

AM: Să analizez.